Jak vybrat fotopast

V následujících řádcích si vám dovolíme poradit jak správně vybrat fotopast! Jaké rozlišení fotografií, síla neviditelného přísvitu, GSM modul a další parametry kvalitní fotopasti.

V následujích řádcich si vám dovolíme poradit jak správně vybrat fotopast !


1.rozlišení fotografií - Nemá smysl se zaměřit u fotopastí na to jaké má rozlišení fotografií, i ty nejlevnější fotopasti mají dnes rozlišení minimálně 5 mp což je plně dostačující, pokud nastavíte u fotopati vyšší rozlišení třeba až 12Mp stejně rozdíl ani nepoznáte. Pro ty kdo požadují opravdu to nejlepší fotopasti BUNATY mají rozlišení 12MP a video ve FULL HD kvalitě i se zvukem.

2.Síla neviditelné přísvitu - Mnohem důležitější je zaměřit se na sílu a intenzitu přísvitu , fotopasti v nižší cenové hladině cca do 4000,- Kč mají slabší přísvit a fotky v noci budou tmavší , takové fotopasti je vhodné umístit co nejblíže sledované oblasti ideálně do vzdálenosti 5 metrů. Pokud chcete fotopasti s delším dosahem potřebujete silnější neviditelný přísvit pak budou fotky v noci výrazně kvalitnější! zde je ukázka a porovnání FOTOPASTI BUNATY FULL HD vs Acorn 5210. Fotopasti BUNATY mají jedny z nejkvalitnější fotografií i videí za úplné tmy!

3. GSM modul – promyslete zda využete GSM modul ve fotopasti , fotopasti s GSM modulem jsou cca o 2000 až 3000 dražší a takové fotopasti Vám odešlou fotografii na mobilní telefon nebo na email. Toto využijete pokud například chcete chytit zloděje přímo při činu a nebo mít dokonalý přehled o Vašem revíru, kdy Vám dorazí fotografie na email nebo mobil a vy okamžitě můžete na situaci reagovat. Fotopasti bez GSM modulu fotí stejně tak jako běžný fotoaparát všechny fotky jsou uloženy na pamětové kartě SD. Fotopast BUNATY FULL HD má na rozdíl od jiných fotopastí polohovací GSM antenu se silným příjmem signálu, tam kde jiné fotopasti přestávají odesílat fotografie , fotopast BUNATY funguje! 

4. technické provedení – bohužel 95% fotopastí má velmi nepraktické provedení , největší chybu výrobci dělají v tom, že displej fotopasti umístí zezadu těla fotopasti anebo do dvířek fotopasti , pokud takovou fotopast chcete někam umístit a správně jí zaměřit nezbývám vám nic jiného než vše pouze odhadovat. Toto řeší moderní fotopasti BUNATY, které patří mezi to nejlepší na trhu. Fotopasti BUNATY mají velký LCD displej na přední straně fotopasti tzn, že když fotopast někam umisťujete na lcd displeji přímo vidíte co fotopast bude snímat , máte tak možnost opravdu fotopast zaměřit na to co potřebujete! Další velkou chybou výrobců jako je třeba ACORN nebo SCOUTGUARD ,ale i dalších výrobců je hlavní vypínač ON, OFF , TEST , tito výrobci umisťuji velmi jemný a nepraktický vypínač do spodní části těla fotopasti , tento vypínač je velmi malý a velmi náchylný na ulomení ! Fotopasti značky BUNATY mají velký přepínač pohodlně umístění na přední části těla fotopasti a máte možnost fotopast vypnout a zapnout bez demontáže fotopasti. Další neméně závažnou chybou u většiny výrobců je, že drtivá většina výrobců umisťuje baterie přímo do těla fotopasti , které není nijak chráněno proti nežádoucímu vytečení baterií a to se bohužel opravdu může stát a může pak dojít k nenávratnému poškození celé fotopasti. Toto zase řeší moderní fotopasti BUNATY , které mají baterie v samostatném zásobníku tak, že samotnou fotopast baterie při vytečení nijak nepoškodí fotopast!

5. maskování – opět si tomto bodě dovolujeme upozornit na přednost moderních fotopastí BUNATY oproti jiným značkám , fotopasti BUNATY mají minimum lesklých ploch na přední straně fotopasti , více lesklých ploch = více odlesků a tím i větší šance že na sebe fotopast upoutá pozornost! Fotopast BUNATY má proto i opticky maskován neviditelný přísvit a je rozděle z toho důvodu do několila malých ploch tak, aby eliminova nežádoucí odlesky. Fotopast BUNATY má tmavé provedení , které se lépe maskuje a všechny důležité prvky jako je objektiv přísvit a pohybové čidlo má umístěné velmi blizko u sebe a více jak 50% těla fotopasti může být zcela ukryto!