Technická podpora fotopastí

Při zakoupení fotopasti  v našem e-shopu, nebo na výdejním místě, vám ZDARMA provede základní nastavení fotopasti, aktivaci SIM karty a nastavení GSM/ GPRS/ email přenosu.

Při zakoupení fotopasti  v našem e-shopu, nebo na výdejním místě, vám ZDARMA provede základní nastavení fotopasti, aktivaci SIM karty a nastavení GSM/ GPRS/ email přenosu. Dále provedeme odeslání testovacího emailu na vámi určenou e-mailovou adresu, u fotopasti BUNATY a Forestcam až na 4 takové adresy. Fotopast vám umíme nastavit i na dálku, na přání vám vytvoříme a zašleme konfigurační soubory, které již snadno do fotopasti nahrajete a nastavení je hotovo. Poradíme vám také vhodné umístění a instalaci fotopasti. Fotopast si můžete půjčit také na zkoušku.

Náš technik je také v době od 09.00-17.00 připraven poskytnout technickou podporu na uvedených kontaktech

Jaká SIM do fotopasti

Pomůžeme vám se zorientovat v džungli datových tarifů a předplacených SIM karet pro fotopasti. Nejdříve si můsíme říct, co je vlastně fotopast s odesíláním GPRS na e-mail. Fotopast s odesíláním, nebo také označovaná s GSM modulem je klasická fotopast, tedy záznamové zařízení s pohybovým čidlem, která umí v reálném čase odeslat zaznamenaný snímek na jeden nebo více e-mailových adres. Tento přenos probíhá pomocí GPRS tedy General Packet Radio Service (GPRS), což je služba umožňující uživatelům mobilních zařízení  GSM přenos dat a připojení k Internetu (případně k jiným sítím).
Fotopasti využívají, až na vyjímky, většinou 2G(2,5G) sítě mobilních operátorů, tedy přenosovou rychlost někde kolem 60 kbit/s -256 kbit/s, tato rychlost umožňuje pro naše účely odeslání snímků z fotopastí v čase, který i s přihlášením fotopasti do datové sítě zpravidla nepřesáhne čas 60sec. Toto je také čas, který doporučujeme, jako minimální prodlevu mezi snímky, z důvodu plynulého odesílání. Fotopast před odesláním snímku tento ještě zkomprimuje, aby byl přenost skutečně rychlý a bezproblémový v daném časovém úseku.
Pro přenost snímků máme celkem velký výběr tarifů i předplacených karet tuzemských operátorů. Při výběru tarifu, nebo předplacenky je třeba vědět, že fotopast i při velkém provozu (100 snímků/den) mnoho dat pro přenost snímků nespotřebuje. Typicky se bude jednat o 200-500MB měsíčně, což nám v dnešní době umožňuje si vybrat téměř nejnižší datový tarif. U operátorů takový tarif, při závazku na dva roky začíná na 80Kč/měsíc, třeba u Vodafone.. Před výběrem operátora je také dobré si na místě instalace fotopasti ověřit dostupnost pokrytí mobilní sítí VodafoneO2 a T-mobile. Existují samozřejmě i předplacenky s datovými tarify, například SIM Kaktus, nebo novinka GoMobil kde platíte jen to, co prodatujete, nebo můžete také přejít na výhodný měsíční tarif bez závazků. Když fotopast nebudete potřebovat právě provozovat, prostě SIM kartu přestanete dobíjet!

Obraťte se případně na: 

pan Kvoch
mob:+420 601 571 036 
email:servis@bunaty.cz